Banenkrapte in de techniek

Eind 2021 t/m begin 2022 werkte onze HR interim Mattijs Hoogendoorn bij Eltag Electric. Zijn doel was het oplossen van de personeelstekorten binnen de organisatie.

Casus Eltag Electric

Over de klant

Matthijs over deze mooie klant: “Eltag Electric B.V. is een groeiend familiebedrijf in Woerden dat zich richt op het plaatsen en onderhouden van ventilatiesystemen. Een technische onderneming die voornamelijk werkt voor woningbouwcorporaties. De grootste groep medewerkers zijn de monteurs in de buitendienst die de storingen oplossen en de service en onderhoud uitvoeren. Eltag is onderdeel van een grotere holding (met een Directeur-Eigenaar) dat ook andere BV’s heeft op het gebied van klimaat- en koeltechniek, handel en productie van (kinder) meubels en interieur inrichting.”

De uitdaging

Eltag Electric kampte met een groot personeelstekort. Zo zochten ze voornamelijk (leerling) monteurs voor de ventillatietechniek, werkvoorbereiders, calculators en teamleiders. Het was een flinke uitdaging wat ook voor de nodige interne problemen leidde. 

Het resultaat

“Zoals gezegd, is het vinden van geschikte medewerkers voor bepaalde functies een grote uitdaging“, vertelt Matthijs. “We hebben (nog steeds) te maken met een krappe arbeidsmarkt met veel vacatures, maar weinig technische mensen. Daardoor spendeerde ik veel van mijn tijd voornamelijk met werving & selectie van nieuw personeel. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van sollicitatiegesprekken.”

Inmiddels zijn er al heel wat nieuwe (technische) mensen aangenomen bij Eltag. 

Matthijs bij Eltag Electric