Traineeship HR

(32 - 40 uur)

Ben jij net afgestudeerd in de richting van Human Resource Management, weet je nog niet precies waar je HR passie ligt, of wil jij je graag breed ontwikkelen op het gebied van HR? Volg dan de HR traineeship bij de Werkgroup (samen met andere trainees).

Het traineeship

In ongeveer één jaar tijd stellen wij jou te werk bij de verschillende onderdelen die samen de Werkgroup vormen. Je gaat een aantal maanden aan de slag bij Werkreturn, ons sociale re-integratie- en detacheringsbureau voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook ga je een aantal maanden meedraaien bij Werkverzuim, onze arbodienstverlening die veel tevreden klanten heeft in de omgeving van Aalsmeer. Vervolgens ga je een aantal maanden meewerken met Werkassist, de tak van de Werkgroup die het MKB van HR-advies voorziet en de passende HR-professional levert om bedrijven écht beter te laten werken. Na een jaar van training en werken binnen de Werkgroup maken we de balans op: waar ligt jouw passie? Met die passie gaan we verder. Dat kan inhouden dat jij je na een jaar gaat oriënteren  specialiseren als casemanager bij Werkverzuim. Of dat je aan de slag gaat als interim HR-adviseur voor het MKB in de omgeving Aalsmeer. Of misschien kom je tot de conclusie dat je als re-integratie adviseur aan de slag wil. Bij de Werkgroup is veel mogelijk.

Ons traineeship in vogelvlucht

 • Binnen één jaar ontwikkel jij je tot allround HR-generalist;
 • Hierna bieden we je de kans om je verder te ontwikkelen als HR-specialist; bij ons kun je verder als casemanager, HR-adviseur, recruiter, re-integratieadviseur, projectmedewerker of een andere rol binnen HR. We kijken graag naar wat bij jou past;
 • Om jouw ontwikkeling te stimuleren, bieden we trainingen en scholing aan. Ook is intervisie en coaching een belangrijk onderdeel van jouw tijd bij ons. We zijn graag betrokken bij jouw ontwikkelproces;
 • Gedurende dit jaar ontvang je uiteraard salaris. Afhankelijk van ervaring, ligt jouw startsalaris tussen de 2500 en 2800 euro bruto, na één jaar bespreken we met jou wat een passend vervolgsalaris is;
 • Sparren en overleggen met je mede-trainees en andere collega’s is een vast onderdeel van je tijd bij ons. Bij ons op kantoor in Aalsmeer is veel ruimte om alle collega’s goed te leren kennen, onder het genot van een goede bak koffie óf en potje pingpong.

Wie zoeken wij

Belangrijker dan veel ervaring en een helder toekomstbeeld vinden we de bereidheid om te leren, en een match met onze kernwaarden. Wij zijn mensgericht, pragmatisch en kritisch. We stellen de mens altijd centraal, kijken naar praktisch werkbare oplossingen en nemen niets zo maar aan, maar durven de vraag te stellen.

Daarnaast zoeken we trainees die ondernemend zijn. We zijn een kleine organisatie, maar hebben de wens om te groeien. We geloven dat iedereen hier zijn steentje aan bijdraagt, onder andere door het signaleren van kansen, voor bijvoorbeeld nieuwe klanten, producten of diensten. Daarnaast ben je bevlogen, doe je je werk met toewijding en energie en onderhoud je goed contact met je collega’s. Je weet als trainee ons ook te inspireren. Je weet je ideeën goed over te brengen en kan anderen meenemen in wat je denkt en vindt.

 • Je bent ten minste HBO afgestudeerd, in de richting van Bedrijfskunde (MER) of Human Resource Management.
 • Werkervaring op gebied van HR is niet persé nodig, interesse in het vakgebied wel!
 • Je woont (bij voorkeur) in de omgeving Amsterdam / Aalsmeer en bent in staat om naar kantoor in Aalsmeer te komen.
 • Het hebben van rijbewijs B is een pré.

Over de Werkgroup

De Werkgroup heeft als doel om organisaties en ondernemingen op meerdere fronten écht beter te maken. Dit is onze kernbelofte. Onder Werkgroup vallen de labels:

 • Werkassist (HR-bemiddeling en advieswerk)
 • Werkreturn (social return detachering)
 • Werkverzuim (arbodienstverlening).

Onze kernwaarden zijn mensgericht, pragmatisch en (zelf)kritisch. Wij vinden het belangrijk dat deze waarden in al onze labels zichtbaar zijn. De Werkgroup kenmerkt zich verder als ondernemend met een persoonlijke benadering van onze relaties.

Wil jij deelnemen aan dit traineeship?

Laat het ons dan weten!

Klinkt dit alles goed? Wij staan altijd open voor een kennismakingsgesprek. Stuur jouw CV (of LinkedIn Link) met motivatie naar Floris de Blockf.deblock@werkassist.nl. Wil je meer informatie? Dan kun je Floris gerust bellen of appen op: 06-11247549. Hopelijk tot snel!