Een kijkje bij Eltag Electric

Matthijs bij Eltag Electric

Onze Matthijs Hoogendoorn is inmiddels al een aantal weken werkzaam als HR-interim bij Eltag Electric B.V. Wij vroegen hem hoe het is om daar aan de slag gaan.

Wat voor een bedrijf is Eltag Electric B.V.?

Eltag Electric B.V. is een groeiend familiebedrijf in Woerden dat zich richt op het plaatsen en onderhouden van ventilatiesystemen. Een technische onderneming die voornamelijk werkt voor woningbouwcorporaties. De grootste groep medewerkers zijn de monteurs in de buitendienst die de storingen oplossen en de service en onderhoud uitvoeren. Eltag is onderdeel van een grotere holding (met een Directeur-Eigenaar) dat ook andere BV’s heeft op het gebied van klimaat- en koeltechniek, handel en productie van (kinder) meubels en interieur inrichting.

Hoe is het om bij Eltag Electric B.V. te werken?

Ik heb het goed naar m’n zin bij Eltag. Het is een no-nonsense onderneming met veel technische, praktische mensen met een “doeners” mentaliteit. Geen dag is hetzelfde, want er gebeurt iedere dag weer wat anders en er is veel dynamiek. Weer een totaal andere ervaring dan bij mijn vorige opdrachtgever (MyParcel). Dat maakt het werk als interimmer zo leuk. Op dit moment is er een groot personeelstekort bij Eltag. Men zoekt (leerling) Monteurs voor de Ventilatietechniek, Werkvoorbereiders, Calculators en Teamleiders. Dat is een flinke uitdaging en zorgt voor de nodige interne problemen. Maar het is mooi om vanuit mijn HR rol bij te dragen aan het vinden van geschikte mensen voor de organisatie.

Waar houd je je zoal mee bezig?

Zoals gezegd, is het vinden van geschikte medewerkers voor bepaalde functies een grote uitdaging. We hebben te maken met een krappe arbeidsmarkt met veel vacatures, maar weinig technische mensen. Dat betekent dan ook dat een groot deel van mijn tijd zit in de werving & selectie van nieuw personeel (sollicitatiegesprekken, gesprekken met externe partijen, uitzendbureaus, etc.). Daarnaast ben ik onder andere bezig met verzuimbegeleiding en -preventie, borgen van ontwikkelgesprekken, individuele gesprekken met medewerkers, adviseren van leidinggevenden / management en alle andere voorkomende HR werkzaamheden. Ook binnen Eltag is de functie van Interim HR Adviseur een brede, generalistische job en heb ik te maken met alle aspecten van het HR vak. Dat maakt het werk bij Eltag ook leuk.

Wil jij ook werken bij Eltag Electric?

Eltag Electric zoekt momenteel nieuwe collega's, waaronder een HR medewerker. Matthijs helpt je graag verder bij interesse!

Lees ook:

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn