Scholingssubsidie voor MKB-bedrijven

Scholingssubsidie-MKB

Wilt u als MKB-ondernemer investeren in de scholing en ontwikkeling van uw medewerkers? Dan is het nu een goed moment om daar stappen in te nemen. De overheid heeft namelijk een scholingssubsidie beschikbaar gesteld voor MKB-bedrijven die willen investeren in de opleiding en ontwikkeling van hun personeel. Werkgevers kunnen voor het tweede tijdvak vanaf 1 september tot en met 31 september 2020 subsidie aanvragen en gebruik maken van de ‘Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’ (SLIM-subsidie). Het maximale subsidiebedrag is voor de meeste bedrijven € 24.999,-.

Scholingssubsidie: juist ook voor het MKB

Aandacht voor leren is in het MKB minder vanzelfsprekend dan in grote organisaties. Toch is ontwikkeling van werknemers in kleine en middelgrote organisaties ook belangrijk. MKB-bedrijven kunnen deze scholingssubsidie aanvragen voor de kosten van een aantal specifiek omschreven initiatieven op het gebied van opleiden en
ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

  • het opstellen van een toekomstgericht scholings- en opleidingsplan;
  • het mogelijk maken van loopbaan- en ontwikkeladviezen aan werknemers;
  • het aanbieden van praktijkleerplaatsen;
  • de ontwikkeling van een methode die de leercultuur bevordert (ontwikkelgesprekken, bedrijfsschool).

Werkassist kan helpen bij het aanvragen van deze subsidie en kan als externe partij uitvoering en advies geven bij de hierboven genoemde initiatieven. Bent u geïnteresseerd in deze subsidieregeling? Neem dan contact met ons op via 0297 820 879 of mail naar m.hoogendoorn@werkassist.nl.

Kijk ook voor meer informatie over de SLIM-subsidie op de website van Rijksoverheid

Lees ook:

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn