Op jacht naar monteurs

Eén van onze HR interim toppers Jelmer Hoogland heeft voor drie maanden gewerkt bij Havatec in Nieuw-Vennep. 

Casus Havatec

Over de klant

“Havatec is een prachtig bedrijf dat machines ontwikkelt voor de bloemen en bloembollen industrie. Het bedrijf ontwikkelt mensen én machines en je merkt dat ze die belofte echt eer aan doen”, aldus Jelmer. “Er worden geregeld mooie activiteiten georganiseerd, en middels een talenten analyse proberen ze inzichtelijk te maken welke talenten en kwaliteiten de werknemers hebben.”

De uitdaging

Doordat de vraag naar (service) monteurs erg hoog is, heeft het innovatieve ingenieursbedrijf Havatec behoefte aan een daadkrachtig werving & selectie beleid. Mede hierom hebben wij onze Jelmer voor een aantal maanden bij Havatec aan het werk gezet om goede monteurs te zoeken die wel raad weten met het bouwen van slimme machines. Zo zoeken ze veel nieuwe (service) monteurs die kunnen helpen bij de bouw van de nieuwe bollenplanter, een machine die automatisch bloembollen kan planten. 

Het resultaat

“Inmiddels is het ons gelukt om al veel nieuw personeel aan te nemen. Zo hebben we de engineers afdeling flink kunnen versterken, en nemen we ook steeds meer monteurs aan die de hightech machines in elkaar moeten zetten.”

Havatec Werkassist
Jelmer HR interim Havacatec Werkassist