Vervanging bij zwangerschapsverlof

HR professional Matthijs Hoogendoorn kreeg de opdracht om de vaste HR manager van MyParcel tijdelijk te vervangen. 

Casus MyParcel

Over de klant

“MyParcel is een online verzendplatform voor webshophouders. Het is een echt e-commerce bedrijf, en een dochteronderneming van PostNL. In het afgelopen jaar is dit bedrijf, dat is gevestigd in Hoofddorp, enorm gegroeid qua klanten en omzet. Maar dat is niet verrassend, gezien de toename van de online verkoop.

MyParcel zorgt ervoor dat webshophouders verzendlabels kunnen maken en hun postpakketten gemakkelijk en snel kunnen versturen aan hun klanten. De focus van de organisatie ligt op de ontwikkeling van het platform (IT / Development) en de goede klantenservice. De afdeling Development (IT) en de afdeling Customer Service zijn daarom ook de twee grootste afdelingen binnen het bedrijf. Op dit moment werken er bij MyParcel ruim 100 medewerkers. Ook worden er op de afdeling Klantenservice uitzendkrachten ingezet.”

De uitdaging

Van januari t/m juni 2021 verving Matthijs de vaste HR manager van MyParcel, doordat zij met zwangerschapsverlof is gegaan. Hierdoor werd Matthijs op interimbasis verantwoordelijk voor HR en stuurde hij hiermee een HR medewerker en een Office Manager aan. 

Matthijs richtte zich voornamelijk op de lopende HR zaken bij MyParcel. Denk hierbij aan ziekteverzuim, wering & selectie, functioneren en beoordelen et cetera. Ook was hij betrokken bij de implementatie van een nieuw functiehuis. En keek hij waar bepaalde HR thema’s binnen MyParcel konden worden verbeterd. 

“Met name op het gebied van ziekteverzuim en arbo begeleiding viel er nog wel het één en ander te winnen,” aldus Matthijs. “Daar hebben we dan ook prioriteiten voor gesteld.”

Het resultaat

Matthijs vervolgt: “het was mijn missie om de HR afdeling goed draaiende te houden, terwijl de vaste HR manager met verlof was. Ik wou graag dat de vaste HR manager op een goede manier terug kon keren, en weer met een goed gevoel kon gaan starten na haar verlof. En dat is mooi gelukt!”

Samenwerking MyParcel en Werkassist
MyParcel Werkassist HR interim