Maak kennis met: Danicha Lam

Danicha bij Werkgroup

Een nieuw gezicht bij de Werkgroup! Danicha Lam loopt inmiddels al een tijdje stage bij Werkassist en de gehele Werkgroup. Ze stelt zichzelf even voor en vertelt wat ze namens Werkassist allemaal gaat oppakken. 

Wie is Danicha?

Ik ben Danicha, 21 jaar en vierdejaars HRM-studente aan de CHE. Afgelopen december ben ik begonnen aan de laatste fase van mijn studie, afstuderen. Naast mijn studie ben ik nog actief bij Navigators studentenvereniging in Utrecht waar ik het leuk vind om samen met anderen activiteiten te organiseren. Sinds 2,5 jaar ben ik ook woonachtig in Utrecht.

Kun je wat vertellen over jouw HR-achtergrond?

Ik heb nu 3,5 jaar studie achter de rug, waarin ik veel stage heb gelopen en onderzoeken heb gedaan. Denk hierbij aan onderzoeken zoals een medewerkerstevredenheidsonderzoek bij een kinderdagverblijf of een onderzoek bij een gemeente. Daarnaast heb ik stagegelopen bij de Euromast, waarbij ik onderzoek deed naar een onboardingsprogramma en heb ik bij Atos een onderzoek gedaan op de afdeling HR-administratie.

Vorig jaar heb ik in mijn tussenjaar werkervaring opgedaan als HR-assistent bij Marley Spoon. Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren ben ik heel blij dat ik in veel verschillende organisaties het HR-vak heb mogen leren kennen. Zo leer je veel van jezelf, en kom je er beetje bij beetje achter wat je leuk vindt aan het vakgebied. Ook leer je omgaan met verschillende medewerkers en type organisaties met verschillende culturen. 

Wat kan Werkgroup van jou verwachten?

Ik ga mij bezighouden met een project rondom de interne HR van Werkgroup. Hierbij zal ik ruim een half jaar onderzoeken welke kansen Werkgroup kan aangrijpen voor de interne HR. Ik zal verschillende medewerkers spreken en uiteindelijk mijn advies ook daadwerkelijk implementeren. Ik wil de medewerkers graag bij mijn afstuderen betrekken, veranderingen maak je tenslotte niet alleen. Ik vind het daarnaast belangrijk om goed te ontdekken wat wel en niet aansluit bij de missie, visie en behoeften van de organisatie. 

Hoe is jouw eerste periode bij de Werkgroup bevallen?

Mijn eerste weken bij Werkgroup zijn heel goed bevallen. Ik ben enorm warm ontvangen en volwaardig opgenomen in de organisatie. Al binnen een paar weken zat ik helemaal op mijn plek. Iedereen is geïnteresseerd in elkaar en ik ben goed meegenomen in wat de medewerkers doen. Ik heb op elke afdeling een aantal dagen meegekeken, hier en daar wat werkzaamheden opgepakt en vragen gesteld om de organisatie goed te leren kennen. Daarnaast waardeer ik het dat ik serieus genomen word en dat medewerkers graag met mij meedenken. Het is leuk en leerzaam om in een omgeving te werken waar veel medewerkers met het HR-vakgebied te maken hebben. 

Lees ook: